Diploma EHBO

Algemeen

De meeste ongevallen gebeuren in en om het huis. Vervelend als u dan niet direct de juiste hulp kunt verlenen. Het verlenen van de juiste hulp leert u met de cursus Oranje Kruis EHBO Diploma. In vier dagen wordt u opgeleid in vaardigheden -en theoretische kennis op het gebied van E.H.B.O. Verder bestudeert u thuis de theorie van het cursussboekje Oranje Kruis en oefent u vaardigheden in. De vierde dag is het tweede dagdeel het examen. Dit examen wordt afgenomen door een examenteam die is samengesteld door het Oranje Kruis.

Een deel van de onderwerpen zijn o.a.:

 1. Stoornissen in de bewustzijn
 2. Stoornissen in de ademhaling
 3. Beroerte
 4. Diabetes1900902_bd_media_id_d8fdb9ddd79e0740fb67e27f60e1ec79
 5. Reanimatie en gebruik AED
 6. Shock
 7. Allergieen
 8. Uitwendige bloedingen
 9. Hitteletsels
 10. Onderkoeling
 11. Vergiftigingen
 12. Verbrandingen
 13. Elektriciteitsletsels

Geldigheid van een E.H.B.O. Diploma

De geldigheid van het E.H.B.O. Diploma is twee jaar, en kan worden verlengd, mits u voldoet aan de jaarlijkse hercertificering. Deze is minimaal één dag per jaar, te volgen binnen de twee jaar geldigheidstermijn van uw E.H.B.O. Diploma Tijdens de nascholing zal ook dieper worden ingegaan op de basiskennis die u tijdens uw cursus heeft geleert en worden de onderwerpen verder uitgebreid.

Cursusmateriaal

Voor de cursus ontvangt u het Oranje Kruis boekje “De officiële handleiding voor E.H.B.O.”. Hierin staat alle theoretische kennis en voorbeelden van de vaardigheden die u tijdens de cursus gaat leren. Tijdens de cursus zijn alle noodzakelijke verbandmaterialen beschikbaar.

Vergoedingen* en/of belastingvoordeel*

Sommige ziektekostenverzekeraars kennen een vergoeding voor het volgen van een E.H.B.O.-cursus. De voorwaarden en hoogte van de vergoeding kan per maatschappij verschillen. Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar naar uw persoonlijke mogelijkheden.

Indien u uw cursus uit zelfstandige beroepsmatige overweging doet, kan u mogelijk in aanmerking komen voor een belastingvoordeel. De hoogte van dit belastingvoordeel is afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden. Kijk hiervoor op de website van www.belastingdienst.nl

* Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.