Grimeren is leren

Workshop "Grimeren is leren"

Met onze workshop “Grimeren is leren”, geschikt voor leerlingen van de groepen 7 en 8, gaan op een creatieve manier kennis maken met het verlenen van praktische eerstehulpverlening bij een aantal ongeval situaties.

Onder leiding van een erkende instructeur E.H.B.O. en ZOEK® slachtoffer wordt deze workshop gegeven. Een ZOEK®slachtoffer
is professioneel opgeleid in het grimeren en uitbeelden van ziektebeelden en letsels.Tijdens de workshop gaan de leerlingen in groepjes van maximaal 15 leerlingen, onder begeleiding bij hunzelf (aannemelijke) ongevalsletsels grimeren. Vooraf krijgen de leerlingen uitleg over het te grimeren letsel en wat ze in de praktijk aan hulp aan een slachtoffer kunnen bieden als zij hiermee in aanraking komen.

Zeker een thuissituatie kan een kind zomaar getuige zijn van een ongeluk! Mama snijdt zich, papa valt of oma verbrandt zich. Relatief eenvoudige ongevallen waarbij met adequate hulp verergering van het letsel kan worden voorkomen!

En heb je professionele hulp nodig? Hoe regel je dat? En hoe gaat dat in zijn werk.

Tijdens de workshop werken wij met diverse materialen zoals brooddeeg, haarwax, vaseline, kleurenpalet en nog heel veel meer materialen.

Uiteraard krijgen de kinderen een deelname certificaat van ZOEK®slachtoffers.nl als ze hebben deelgenomen aan de workshop "Grimeren is leren". Uiteraard wil dit certificaat niet zeggen dat je een volleerde E.H.B.O.-er bent.

Heeft u ook belangstelling om een dergelijke workshop in uw school te organiseren? Neemt u dan contact op met een van onze medewerkers op telefoonnummer 075-6151748 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.