SimTra® opleiding

1163418496 huge 2 2

SimTra staat voor Simulantslachtoffer Trauma. Dit is een vervolgopleiding op bijvoorbeeld de Oranje Kruis Diploma met aantekening als "slachtoffer of de ZOEKslachtoffer® Expert certificering.

Slachtoffers van rampen hebben recht op goede zorg. Tijdens zo'n ramp leveren allerlei verschillende instanties geneeskundige zorg. Denk onder andere aan ziekenhuizen, ambulancediensten, huisartsen, instellingen, politie, brandweer en soms wordt zelfs het leger hierbij ingeschakeld.
Tijdens grote ongevallen en rampen moeten deze hulpdiensten één hulpverleningsketen gaan vormen. 

Wanneer er géén sprake is van een ramp of crisis  wordt door middel van grote disciplinaire oefeningen gewerkt aan een goede voorbereiding van de geneeskundige hulpverlening met bijvoorbeeld het opstellen en het oefenen van beleidsplannen en procedures die nodig zijn tijdens een ramp of crisis.

Dit kunnen de hulpdiensten niet alleen en hebben tijdens dergelijke oefenen ook de onmisbare hulp van simulant slachtoffers nodig. Op dit moment komen de SimTra slachtoffers in beeld.

Inhoud opleiding

Tijdens deze opleiding leer je de complete CABCDE- methodiek. Dit wordt stap- voor- stap aangeleerd zodat je exact weet wat er gebeurd en op welk moment. Je leert hier zelfstandig als SimTra slachtoffer zelfstandig de casus te interpreteren als een hulpverlener zijn hulp gaat toepassen. Medicatiekennis, theoretische fysiologische en anatomische kennis van het menselijk lichaam en vakjargon maken hier deel van uit. Omdat je bij alle hulpdiensten inzetbaar moet kunnen zijn als SimTra slachtoffer, is er een rangen en standen chapter aan toegevoegd.

Aan het einde van de opleiding kun je zelfstandig een casus uitwerken, een casus interpreteren en deze vervolgens grimeren en acteren.

Deze opleiding wordt gegeven door een SEH- verpleegkundige met jarenlange ervaring in militair werkgebied die in combinatie met een instructeur Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers,  grime specialist en een acteerdocent de opleiding gaan verzorgen.

Informatie Opleiding

 • 7 lesdagen en 1 examen dag verdeelt over meerdere weken
 • Lesdagen van 09:00 - 16:00 uur
 • Alle lesdagen verplicht te volgen voor deelname examen
 • +/- 15 uur per week studiebelasting met (t)huiswerk
 • Gebruik eigen grimekoffer. Aanvullende materiaal verkrijgbaar trainingslocatie.
 • Geldigheidsduur certificaat 2 jaar.
 • Hercertificering d.m.v. 1x per jaar een dag nascholing

Profiel

 • Je bent in bezit van een Öranje Kruis Diploma als "slachtoffer" of het certificaat ZOEKslachtoffer Expert bezitten
 • Minimaal MBO 4 niveau werk- en denkniveau
 • Stressbestendig en volhardend in het behalen van je doelen
 • Gemotiveerd en een leerbare opstelling in de groep aannemen
 • Bereid tot het helpen van je medecursisten (Covid-proof)

LET OP! U dient en kan alleen inschrijven op de 1ste aanvangsdatum. De overige datums worden automatisch gekoppeld aan de hoofdboeking.

Meer informatie over deelname, tarieven en boekingen van deze opleiding vindt u op: www.zoektrainingen.nl