shutterstock 771842887 2

Uniek in Nederland introduceert ZOEK® in Nederland een nieuwe opleiding tot ZOEKslachtoffer® Basic.

Als gecertificeerde ZOEKslachtoffer® kun je een belangrijke bijdrage leveren als “slachtoffer” en onderdeel in LEH-opleidingen voor het BHV-werkgebied en betrokken hulpverleners. Je wordt opgeleid om letsels en ziektebeelden te grimeren en acteren. Je kunt hierbij op de juiste wijze reageren en anticiperen op hulpverleners die jou benaderen en zonodig behandelen.
Door het inzetten van een ZOEKslachtoffer® zijn hulpverleners (in opleiding) beter en realistischer voorbereid om te gaan met slachtoffers in echte situaties.

Zodra je de opleiding hebt afgerond met het certificaat ZOEKslachtoffer® Basic, kun je direct met je skills bij ons aan de slag en durven wij je direct met vol vertrouwen te detacheren aan onze opdrachtgevers. Uiteraard zal hier desgewenst een intensieve begeleiding vanuit ZOEKslachtoffers een rol bij gaan spelen.

Onder leiding van een Instructeur ZOEKslachtoffer® ga je gedurende zeven intensieve “schooldagen” en met het benodigde (t)huiswerk aan de slag. Je gaat letsels en ziektebeelden grimeren en leren deze in het juiste perspectief te acteren en uit te beelden. Met het “juiste plaatje” in beeld te leren brengen, kun je dan uiteindelijk de uitvoering ervan op een uitstekende manier neerzetten voor de LEH-cursisten in bijvoorbeeld het BHV-werkgebied.

De opleiding en daarbij gebruikte leervormen zijn uniek! Je groei als ZOEKslachtoffer Basic wordt al direct tijdens de opleiding per onderdeel afgetoetst door de ZOEKinstructeur en daarbij wordt je groep medecursisten erbij betrokken. Alle onderdelen worden uiteraard meerdere malen herhaald tijdens de opleiding. Zo leer je van elkaar en met elkaar en alles onder toezicht van de ZOEKinstructeur. 

Tijdens de opleiding zal het acteren ook een belangrijk onderdeel uitmaken van de opleiding en wordt dit onderdeel gedoceerd door een ervaren dramadocent, die zelf ook veelvuldig actief is als “slachtoffer” in diverse disciplines.

Op de zevende dag ga je een assessment doen bij je eigen ZOEKinstructeur, die is vergezeld van een externe collega instructeur. Voorwaarde is wel dat je hebt deelgenomen aan alle bijeenkomsten, alleen dan weten wij zeker dat je het assessment met een goed gevolg kan afleggen.

Als ZOEKslachtoffer hoef je dus geen extern en onafhankelijk examen af te leggen. Dus geen examenstress! Wij vinden het namelijk veel belangrijker dat je in en met de opleidingsgroep, tijdens gemoedelijke ontspannen sfeer je perfecte einddoel kunt bereiken. Dat perfecte einddoel moet uiteraard wel aan de eindcriteria voldoen.

Om van start te gaan krijg je direct een assortiment van de laatste generatie grimeer producten uitgereikt. Deze gebruik je tijdens opleiding en kun je later gebruiken als je het echte veld ingaat.

Je eerste assessment is inclusief de cursusprijs. Bij een eventuele herkansing betaal je een gereduceerd tarief voor het her-her-assesment en de locatie kan eventueel afwijken van de opleidingslocatie.

Je start op 12 Mei 2023 met de eerste lesdag om 09.00 uur.

Overige lesdagen zijn:

2e lesdag 19 mei 2023
3e lesdag 26 mei 2023
4e lesdag 2 juni 2023
5e lesdag 9 juni 2023 
6e lesdag 16 juni 2023 
7e dag assessment 23 juni 2023

Informatie opleiding

 • 7 dagen van 09.00-16.00 uur verdeelt over meerdere weken, waarvan 1 dag assesment
 • Toetsing voor gebleken geschiktheid direct op de 1e lesdag
 • Alle lesdagen verplicht en volledig te volgen voor deelname aan het eind assessment
 • +/- 5 uur per week studiebelasting met (t)huiswerk
 • Lunch, thee en koffie zijn inclusief het cursusbedrag
 • Uitbreiding van inzetbaarheid bij een groeiend netwerk van onze opdrachtgevers
 • Nascholing 1x dag voorjaar en 1x dag najaar
 • Aanbetaling 25% voor vastleggen reservering, restant voor start opleiding

Profiel

 • Afgeronde geldige diploma Oranje Kruis EHBO of Rode Kruis EHBO-certificaat of werkzaam als bekwaam en bevoegd MBO/HBO verpleegkundige (mits ZOEK E-learning EHBO goed afgerond)
 • Stressbestendig en volhardend in het behalen van je doelstelling
 • Gemotiveerd en een leerbare opstelling in de groep aannemen
 • Je weet realiteit professioneel te vertalen naar een overtuigende fictie

Voor meer informatie data en boekingen gaat u naar www.zoektrainingen.nl