ZOEKslachtoffer “Junior” (Leeftijd 10-16 jaar)

Uniek in Nederland introduceert ZOEKslachtoffers.nl speciaal voor junioren in de leeftijd van 10-16 jaar de opleiding “Grimeren is EHBO leren”. Met deze leuke en vooral interactieve cursus ga je de wereld van Eerste Hulp bij Ongelukken combineren met het zelf grimeren en acteren van letsels en ziektebeelden. Een vind je toneelspelen leuk? Dan komt deze opleiding helemaal in jouw straatje.

Hoe tof is het als jij als “slachtoffer” mag meedoen bij een cursus Eerste Hulp aan Kinderen en waar jij het “slachtoffer” mag gaan spelen? Ze gaan dan bij jou pleisters plakken of een verbandje gaan aanleggen. Jij weet als geen ander als een echt slachtoffer te reageren. Je hulpverlener moet ervoor zorgen dat jij niet in paniek gaat raken en dat ze jou geen extra pijn doen.

En omdat jij een realistisch slachtoffer kunt naspelen, is het net alsof zij een echt slachtoffer aan het helpen zijn en leren zo beter om slachtoffers te kunnen helpen.
dreamstime m 126027211

Wat ga je allemaal doen met de opleiding ZOEKslachtoffer Junior?

Tijdens je opleiding als ZOEKslachtoffer Junior is kennis van eerste hulpverlenen belangrijk en ga je eerst zelf leren hoe je Eerste Hulp kunt verlenen. Je gaat leren om bepaalde ziektebeelden te herkennen, wondjes te behandelen en te verbinden als dit nodig is. En als er een ernstige situatie is als iemand bewusteloos is, de ambulance om hulp moet gaan vragen.

Na de cursusdagen ga je aan een beoordelingsteam laten zien wat jij allemaal hebt geleerd in de afgelopen periode. Het team bestaat uit je eigen instructeur en een externe beoordelaar die ook zelf “slachtoffer” is. Je krijgt dan een eindopdracht die het beoordelingsteam gaat aftoetsen in hoe goed je dit kunt doen. Bij een positief resultaat krijg je van ons het certificaat ZOEKslachtoffer Basis Junior uitgereikt. Dit certificaat is geldig voor de duur van 2 jaar en kun je door het volgen van bijscholingsdag 1x per jaar geldig houden. Met de bijscholingen gaan we nieuwe onderwerpen behandelen en eventuele veranderingen in de Eerste Hulp bij Ongelukken behandelen.

Welke letsels en ziektebeelden?

Er zijn zoveel verschillende wondjes en ziektebeelden die er kunnen voorkomen. In de opleiding gaan we aan de slag met het Eerste Hulp, grimeren en acteren van o.a.:

 • Snijwond klein en groot
 • Brandwonden
 • Schaafwonden
 • Hoofdletsels wondjes/blauwe plekken
 • Bewusteloosheid
 • Botbreuken
 • Kneuzingen en verstuikingen

Wat kun je doen als ZOEKslachtoffer “Junior”?

Als je het certificaat op zak hebt, dan mag jij uniek in Nederland als een slachtoffer gaan spelen. Je kunt dan als “slachtoffer” gaan spelen bij opleidingen in de Eerste hulp aan Kinderen of misschien wel leuke grote oefeningen met professionele hulpverlening zoals de brandweer en ambulance.

Kun je nog verder specialiseren na ZOEKslachtoffer Junior? 

Je kunt je zeker verder specialiseren na het behalen van je certificaat ZOEKslachtoffer Junior. Want hoe leuk is het als je nog meer kennis krijgt en kunt gebruiken in je rol als “slachtoffer”. De vervolgopleiding ZOEKslachtoffer Expert Junior is het vervolg op deze opleiding. Met deze opleiding ga je de kennis en grimeren van grotere letsels uitbreiden en worden de skills in het acteren pittiger en zwaarder. Daarnaast gaan we de kennis op het gebied van ziektebeelden nog verder uitbreiden.

Wat verwachten wij van jou?

 • Dat je leeftijd tussen de 10 t/m 16 jaar is
 • Dat toneelspelen en acteren is helemaal jouw ding
 • Dat je niet verlegen bent, en je woordje klaar hebt
 • Dat je bereid bent om huiswerk te doen in theorie en oefenen van het grimeren

Wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan even contact op met onze klantenservice op 085 773 05 73 of stuur ons een email bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.